Lämpömittarikampanja:

Kannustimme asukkaamme mukaan ilmastotalkoisiin

Lämpömittari-kampanjalla Lahden Talot innosti asukkaitaan vähentämään asumisesta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä.

Suomen hiilijalanjäljestä noin 30 prosenttia tulee asumisesta. Lämmitys, vesi, sähkö sekä erilaiset kodin laitteet kerryttävät asumisen päästöjä.  Pienillä arkisilla teoilla jokaisen asukkaan on mahdollista pienentää omasta asumisesta aiheutuvia hiilidioksidipäästöjä. Lahden Taloille on tärkeää olla mukana vähentämässä asumisen päästöjä.

– Noin kymmenen prosenttia Lahden asukkaista asuu Lahden Talojen asunnoissa. Pystymme siis kannustamaan aika ison joukon mukaamme ilmastotalkoisiin, sanoo Lahden Talojen isännöintipäällikkö Matti Koskinen.

 

Jokaiselle asukkaalle oma lämpömittari

Lahden Talot kannusti asukkaansa mukaan ilmastotalkoisiin Lämpömittari-kampanjalla. Kampanjassa kaikille Lahden Talojen asukkaille jaettiin lämpömittari, jonka avulla oman kodin huonelämpötilaa on helppo tarkkailla. Kampanjassa asukkaita kannustettiin säätämään oman kodin lämpötila 21 asteeseen. Tutkimusten mukaan 21 asteen huonelämpötila on niin ympäristön, alhaisempien asumiskustannusten kuin terveydenkin kannalta suositeltu huonelämpötila.

– Kun huonelämpötilaa alennetaan yhdellä asteella, lämmityskuluissa säästetään noin viisi prosenttia. Tällä on iso merkitys hiilijalanjäljen pienentämiseen.

 

Lämpömittari-kampanja oli osa Lahden Talojen MiniMoi! -hanketta, jossa pyritään vähentämään turhaa kulutusta yhteisen ympäristömme ja sitä kautta myös oman kukkaron hyväksi.
– Kaikki turhan kulutuksen poisjättäminen vähentää asumisen kuluja ja sitä kautta myös vuokrien korotuspaineita, Koskinen muistuttaa.

 

3 598 tonnia vähemmän hiilidioksidia

Vuonna 2019 Lahden Talot vähensi asumisen hiilidioksidipäästöjä 3 598 tonnia ja näin ollen koko kiinteistökannan CO2-arvo pieneni edellisestä vuodesta 25,2 prosenttia. Päästöjä pystyttiin vähentämään ennen kaikkea Lahden Talojen pitkäjänteisen ympäristötyön ansiosta sekä huolehtimalla hyvin kierrätyksestä ja lajittelusta ja energiankulutusta vähentämällä. Asukasta kohden laskettu CO2-päästö on tippunut kolmessa vuodessa (ajalla 1.1.2017–31.12.2019) 34,3 prosenttia.